Događanja u veljača na Gradskoj tržnici Sisak su prvenstveno u znaku promocije certificiranih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obilježavanja Dana zaljubljenih – Valentinova, u znaku suradnji s civilnim udrugama kojima se daje prostor u svrhu senzibilizacije brojnih posjetitelja na posebno osjetljive socijalne skupine našeg društva te ciljanu prevenciju bolesti. Tako će svi koji posjete tržnicu Kontroba naići na slijedeća događanja:
Dani sira održati će se u subotu 4. 2. od 9 sati do 9. 2. u odvojenom mliječnom dijelu tržnice s ciljem promocije tradicionalne poljoprivredne proizvodnje. Naime, kumice u mliječnom dijelu su zaštitni znak tržnice i mnogima je nezamisliva kupnja na tržnici, a da ne posjete svoju „kumicu“ i kupe domaći sir, vrhnje, mlijeko, sirutku … Na sreću u mliječnom dijelu tržnice broj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava se nije smanjio između ostalog zahvaljujući i dugogodišnjoj tradiciji sisačkog kraja gdje je proizvodnja sira oduvijek bila primarna. Treba istaknuti da su obiteljska poljoprivredna gospodarstva certificirana i nose oznaku „Proizvodi hrvatskog seljaka“ bave se tradicionalnom proizvodnjom sira, te da su među njima i veliki proizvođače koje imaju registrirane objekte za preradu mlijeka gdje se proizvode mliječne prerađevine iz vlastitih sirana (OPG Mlađenović, OPG Jagatić, OPG Perković).

Valentinovo na tržnici održat će se u subotu 11.2. u 10 sati, a posjetitelje će zabavljati FA „Petrinjčica“. Na tržnici će se moći i kupiti prigodni pokloni izrađeni u kreativnim radionicama civilnih udruga i kućnim radinostima.

Gradska tržnica Sisak i ove godine obilježava Međunarodnog dana bolesnika(17.2.) i to 16. 2. Dijabetičko društvo grada Siska na glavnom ulazu mjeri GUK i tlak te zadnje srijede u veljači 22. 2. obilježava Dan ružičastih majica s Udrugom Kas i ŠPK Bllus. Briga za zdravlje i senzibilizacija naših posjetitelja na osjetljive dobne skupine i ciljana prevencija je sastavni dio strategije rada Gradske tržnice Sisak.
U suradnji s sisačkim dječjim vrtićima njegujemo pučke običaje i održavamo Pokladni utorak 28. 2. s malenim maškarama.

Svaki četvrtak u mjesecu veljači rezerviran je za promociju sezonskog voća i povrća pod sloganom „Zeleno je zdravo“.