U sklopu ovogodišnje manifestacije pod nazivom „Dani krizantema“  na  Gradskoj tržnici Sisak“  koja se tradicionalno organizira  pred blagdan Svih svetih direktorica Gradske tržnice Sisak Danka Koštić  dipl.oec. u subotu, 28. listopada  obišla je proizvodno uslužne i trgovačke obrte( „Licitar Lola“  u vl. Marijana Kronsteina iz Siska; „Sanja trgovačko-uslužni obrt u vl. Ines Andres Knežić iz Sela i trgovački obrt „Sara“  u vl. Dragice Kraljić iz Siska koji dugi niz godina djelatnost kontinuirano obavljaju  i svoje proizvode ( lampione, cvjetne aranžmane)  nude na sisačkoj tržnici.

Predstavili su se i poznati  proizvođači krizantema OPG-i: Goran  Šnajder iz Velike Ludine, Domagoj Cerovac iz Volodera koji uz OPG-e  Finke i Slavka Oršilića, Finke i Zdravka Oršulića,  Dražena Božurića iz Petrinje  Barbare Dekanić iz Osekova, koji su  radeći od lipnja, sadili  reznice u male tegle, zatim  u velike,  krupne  krizantema su se  trebale i mjesec dana „mračiti“  da bi ih u par dana izložili na našoj tržnici i ponudili po vrlo povoljnim cijena.  I zaista  bogata je i, šarolika ponuda krizantema  u svim bojama od multiflora, špina, margareta, cvjetnih aranžmana …  Uvjerite se i prošećite  tržnicom te  izaberite najljepše i odnesite  ih na počivališta svojih najmilijih.

Na našu manifestaciju će se uključit  svi proizvođači cvijeće te ćemo njihov rad  nastaviti predstavljati u ponedjeljak te završno u utorak 31. listopada  s našim „ kumicama“ koje će nam prezentirati  narodne običaje i svoje starinske krizanteme.