U utorak, 31. listopada  direktorica Gradske tržnice Sisak Danka Koštić dipl.oec. predstavila je poznate proizvođače cvijeća OPG-ovce: Finku i Slavka Oršulića, Finku i Zdravka Oršulića te Dražena Božurića i najvjernijim posjetiteljima i kupcima tržnice poklonila ovih dana tražene multiflorene i špine u lončanicama. Sretni i najvjerniji posjetitelji naše tržnice iznenadili su se ovom lijepom gestom direktorice koja je ujedno poklanjajući krizanteme završila ovu tradicionalnu jesensku manifestaciju. Cvijeće su na poklon dobili: Dario Delač iz Svinjičkoga, Danica Pernar iz Budaševa te iz Siska: Mira Ričko, Marija Tuškanec, Jasna Šašo, Nada i Marijan Trtanj.
Manifestacijom u organizaciji Gradske tržnice Sisak „ Dani krizantema“ koja je počela u četvrtak 26. listopada obilaskom zamjenika gradonačelnice Ivice Rendulića i direktorice Tržnice Dinke Koštić dipl.oec. poznatih proizvođača cvijeća: OPG-a Andrijane Volgemuth u Hrastelnici i Vrtlarije Čičić u Sisku predstavili smo sve OPG- ovce i proizvodno uslužne i trgovačke obrte koji svoje proizvode izlažu i prodaju na tržnici Kontroba.
Direktorica je posebnu pažnju danas dala „kumicama “ koje su nam iz svojih vrtova donijele starinske krizanteme u lončanicama prekrasnih boja. Tako smo od naše najstarije „kumice“ Barbare Dekanić iz Osekova dobili i usmene predaje o narodnim običajima za svetkovinu Svih svetih. Krizanteme su se uzgajale u vrtovima te su se u košarama nosile na groblje i ukrašavali se grobovi najmilijih. Nekada su uz krizanteme i izrađivale ruže od krep papira. Krizanteme – kraljice jeseni su ipak prepoznatljive kao cvijeće za groblje međutim imaju sve više poklonika koji se dive njihovoj ljepoti te ih kupuju, sade u svoje vrtove, ostavljaju da „prezime“ i vesele im se ponovno iduće godine.
Možemo reći da su doista multiflore tražene i vrlo rado se kupuju i nerijetko možemo čuti kako ih podsjećaju na djetinjstvo i bake koje su ih voljele.
Na svetkovinu Svih svetih noseći ih na vječna počivališta i paleći svijeće, odlazeći na sv. mise sjećamo se svojih najmilijih te im dajemo poseban pijetet i zahvalnost.