S temperaturnim minusima počelo je i svinjokolja u našem kraju. Moderno vrijeme nije zaustavilo običaje kolinja krajem studenoga. Na našoj Tržnici u ponudi je svježe meso i kvalitetne domaće namirnice koje su potrebite da bi finalni proizvodi s kolinja bili ukusni, domaći i fini. Tako su nam se na glavnom ulazu predstavili proizvođači domaćih ljutih paprika i češnjaka OPG Bukovac iz Siska i OPG Budimir iz Donje Gračenice.
Gradska tržnica Sisak ukrašena je vijencima domaćih ljutih paprika. Hrpice domaćeg češnjaka mogu se naći samo na stolovima Tržnice kao i domaće mljeveno kukuruzno brašno i još mnoge sezonske namirnice karakteristične za studeni i koje su potrebite za pripravljanje jelovnika na kolinjima. Uvjerila se je u to i direktorica Danka Koštić koja je sa zakupcima i posjetiteljima tržnice degustirala čvarke i češnjovke proizvedene kod naših mesarskih obrta: Promes Cvanciger, Zdravko Prosenjak, Andrija Kojundžić, Ivigni i Bingula. Na stolovima ovih dana naći će se tradicionalni jelovnici od žganaca s domaćim vrhnjem , gulašom ili pečenim kupusom, pečene jetrice s češnjakom, orahnjače ili makovnjača za desert, a pripremljena hrana s namirnicama kupljenim na tržnici je posebno fina.