„Dani meda“ tradicionalna je manifestacija na Gradskoj tržnici Sisak koja promovira rad obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji prodaju domaći med i pčelarske proizvode dugi niz godina na tržnici Kontroba.

Tako su u četvrtak, 14. prosinca na glavnom ulazu tržnice  poznati sisački pčelari  Marinko Crnković i Boris Mirilović na promotivnim štandovima izložili pčelinje proizvode i  brojnim zainteresiranim posjetiteljima tržnice podjeli svoje bogato pčelarsko znanje i dali korisne upute o svim blagodatima konzumiranja  meda. Na tržnici Kontroba možete kupiti garantirano kvalitetan i domaći med koji ima sve  potrebite  sastojke  od proteina, prehrambenih vlakana, energetske vrijednosti, ugljikohidrata i  ukupnih masti. Pčelari su na ovogodišnjim danima meda  radili na promociji kristaliziranog meda koji je kvalitetan i zdrav za naš organizam i koji se po svojim vrijednostima ne razlikuje od tekućeg meda jer kristalizacija je prirodno svojstvo meda.

Dani meda tradicionalno se organiziraju u Adventu jer med se  u zimskom razdoblju više konzumira zbog prehlada i jačanja imuniteta. Med je   obvezatan sastojak finih domaćih božićnih kolača. Blagdanski stol je nezamisliv bez meda koji je uz češnjak simbolizira zdravlje.  Bitno je naglasiti  da naši  pčelari Boris Mirilović i Marinko Crnković  plasiraju med u škole i vrtiće, te da djeca u vrtićima i škola konzumiraju kvalitetan domaći i nepatvoreni med koji  do subote, 16.12  možete kupiti za svoje  kućanske potrebe  i to po akcijskim cijenama ( 10 % jeftiniji kristalizirani domaći cvjetni med).

Na tržnici Kontroba možete kupiti gotovo sve vrste kvalitetnog domaćeg meda, a naše šire sisačko područje je poznato po „Bogom danoj“ mikroklimi za bavljenje pčelarstvom.