Tradicionalno u siječnju Gradska tržnica Sisak organizira Dane poriluka i krumpira, koja je postala i svojevrsni prepoznatljivi zimski „brend“ u mjesecu siječnju.

Tako nam promocija domaćeg žutog poriluka počinje u subotu, 13. siječnja godine od 10 sati, na glavnom ulazu Tržnice Kontroba i traje do 20 siječnja.

Cilj ovakvih manifestacija je isticanje zdrave domaće hrane kroz rad obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji je iznimno težak u zimskim uvjetima.

Prvenstveno ćemo  se osvrnuti na naše OPG-ovke koje su s nama na našoj tržnici i sudjeluju na promociji zdrave hrane: Jasna Aleksić, Janja Bukovac, Marina Obradović, Renata Davosir, Ivančica Martek, Milkica Didović, Gordana Šulog, Snježana Šutić.

 

Domaći žuti poriluk je najfiniji i među najtraženijim je sezonskim povrćem ovih dana . Posjetite nas.