U subotu 16. lipnja na tržnici Kontroba  održana je svečana dodjela  certifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“ gdje  su  zamjenik gradonačelnice Ivica Rendulić i direktorica tržnice Danka Koštić uručili  97 certifikata poljoprivrednim proizvođačima iz Siska i okolice, Martinske Vesi, Petrinje, Popovače, Kutine ali i poljoprivrednicima iz Bjelovarsko-bilogorske županije,  koji već  dugi niz godina uspješno svoje domaće proizvode prodaju na Gradskoj tržnici Sisak te  već dvije godine snabdijevaju sisačke vrtiće i škole. Certificiranje se sprovodi u sklopu projekta Udruge hrvatskih tržnica, te zahvaljujući zajedničkom radu  Savjetodavne službe te lokalne i regionalne uprave i same  Gradske  tržnice  Sisak koja je ovaj projekt  prepoznala još 2006. godine.

Gradska tržnica Sisak je  zahvaljujući vrijednim poljoprivrednim proizvođačima i ove godine potvrdila status certificirane seljačke tržnice kojim se  štiti  naša domaća proizvodnja i omogućava  direktnu prodaju sezonskih domaćih proizvoda koje su obiteljska poljoprivredna gospodarstva uzgojila u kontroliranim uvjetima na svojim njivama, plastenicima  i vrtovima. Isticanjem certificiranih poljoprivrednih proizvođača koji svoje domaće proizvode prodaju na Gradskoj tržnici Sisak,  našim brojnim poklonicima i posjetiteljima nudimo zdraviji način života i po tome  se  razlikujemo od trgovačkih centara.

Svečanu dodjelu certifikata  otvorilo je izvorno Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Radost“ Sela koje je  uljepšalo samu dodjelu, a za zabavni dio bio je  zadužen  TS Fantazija. Čestitke poljoprivrednicima uputila je i tajnica Udruge hrvatskih tržnica Sanja Đurđevac prof.,a na svečanoj dodjeli bila je prisutna  i  Josipa Miličić iz Hrvatsko poljoprivredno-šumarske službe – podružnice SMŽ, predsjednica Gradskog vijeća Ivana Krčelić uz direktore i ravnatelje vrtića i osnovnih škola.  Bitno je napomenuti da  certifikaciju provodi Udruga hrvatskih tržnica u  16 gradova  i  da je Gradska tržnica Sisak po broju certificiranih,  najuspješnija i ove godine.  Cilj projekta je zaštita malih proizvođača ali i poticanje potrošača na kupnju domaćih proizvoda izravno od proizvođača.