Bogatu ponudu ljetnih plodova na tržnici zasigurno je upotpunila i naša OPG-ovka Zora Leljak koja je iz svoga vrta donijela tikve dominantne veličine i izložila ih za ljetnu manifestaciju Zdravlje na vašem tanjuru pod nazivom „Tikvice iz bakinih vrtova“. Baš kao nekada tikve su zavladale u vrtovima i dio su nezaobilazne ponude naše tržnice. Vrlo rado ih kupuju mlade obitelji i ljubitelji zdrave prehrane. Mogu se pripremiti na više načina, a tajne ukusne bučnice možete saznati od naših OPG-ovki. Također možete pripremiti i varivo od naribane tikvanje. Popečci su također fini.
Popečci od bake Blaženke Selanac:
Tikvice ogulimo, izvadimo sredinu, naribamo, posolimo i pustimo da malo odstoje, ižmičemo ih od tekućine koju su pustile.
Naribamo sir i šunku ( može i šunkerica salama ) , razmutimo jaja, stavimo začine ( papar, ljutu mljevenu papriku ), dodamo mlijeko, brašno. Sve to povežemo i žlicom vadimo iz smjese te popečke stavljamo peći na vruće ulje. Kada se zarumene, vadimo ih iz ulja i stavljamo na ubrus.
Vrlo su ukusne dobro prijaju uz svježu rajčicu i iznenadit ćete svakog gosta.
U slast.