Veselo, šareno i živo bilo je danas na Gradskoj tržnici uz tamburaše, podjelu gibanice i uobičajenu subotnju vrevu. 106 certifikata uručila je danas gradonačelnica Kristina Ikić Baniček certificiranim lokalnim proizvođačima hrane koji svoje proizvode prodaju na Gradskoj tržnici Sisak.
Sisak i ove godine u Hrvatskoj prednjači po broju certificiranih seoskih proizvođača hrane, a njihove proizvode Gradska tržnica Sisak kroz projekt “S njive na stol” već godinama prosljeđuje u gradske škole i vrtiće i tako osigurava najkvalitetnije lokalno uzgojeno voće, povrće u lancu prehrane sisačkih školaraca i vrtićanaca.
“Svake godine veselim se druženju s našim lokalnim certificiranim proizvođačima. Siščani s punim povjerenjem mogu kupovati kod njih jer povjerenstvo je provjerilo svaki njihov nasad i potvrdilo da zaista nude svoje proizvode. Iste te namirnice poslužuju se u školskim i vrtićkim kuhinjama, pripremljene po međunarodnom Healthy meal standardu, po čemu smo prvi u Hrvatskoj”, rekla je povodom dodjele certifikata gradonačelnica.